Besøgstallet overgår alle forventninger

Besøgstallet i Djurs Sommerland overgår alle forventninger

Det er tid til at gøre status efter sommersæsonens sidste åbningsdag før Magisk Halloween i efterårsferien. I 2020 bankede corona på døren og sendte de sidste mange års vækst i Djurs Sommerland på en rutschebane-tur. Besøgstallet droppede fra 780.000 gæster i 2019 til 450.000 gæster i 2020. Corona-restriktioner har fortsat været en del af hverdagen det meste af sæsonen i år. Ikke desto mindre peger pilen igen den rigtige vej, og optimismen er stor. Til dato har den populære turistattraktion nemlig haft besøg af over 715.000 gæster, og besøgstallet er dermed på niveau med tidligere års rekordsæsoner.

Søndag d. 18. september var en glædens dag, hvor sommersæsonens besøgstal kunne tælles op til 715.000 gæster. Der er endda stadig 9 åbningsdage tilbage i år, hvor Djurs Sommerland holder en af Danmarks største halloween-fejringer i efterårsferien.

”Med udsigt til COVID-19 restriktioner og vacciner er der ingen tvivl om, at vi har været spændte på, hvordan sæsonen ville komme til at forløbe i år. Selv om vi selvfølgelig helst ville have været foruden, er den praktiske håndtering af de mange forskellige restriktioner gået rigtig godt, og gæsterne har virkelig taget det hele med et smil,” siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen samtidig med, at han glæder sig over, at tiden med coronapas og mundbind er forbi.

Henrik B. Nielsen fortsætter: ”Det var vores håb, at vi i år 2 med corona kunne nå et besøgstal på 700.000 gæster for hele sæsonen. Derfor er det fantastisk, at vi allerede nu har haft besøg af 715.000 gæster – endda nærmest uden udenlandske turister i år. Med 9 dage tilbage af sæsonen er et besøgstal på +800.000 gæster, som i vores rekordsæsoner, inden for rækkevidde, hvis ellers vejr og vind er med os.”

Forvandling til en af Danmarks største halloween-oplevelser
Selv om parken er lukket frem til lørdag d. 16. oktober, er der hektisk aktivitet, når hele Djurs Sommerland på blot 4 uger skal pyntes og gøres klar til en af de største halloween-oplevelser i Danmark. Fra marker på Gyldensteen Gods på Fyn ankommer 30.000 græskar. De mange græskar skal lægges ud i hele parken og arrangeres sammen med over 5.000 efterårsblomster og over 20 imponerende halloweeninstallationer. Forlystelser, køsystemer, butikker og restauranter pyntes med tusindvis af edderkopper, skeletter og flagermus. Særlige halloween-lækkerier skal forberedes, og de unikke halloween haunted houses skal bygges. Endelig skal også fantasifulde kostumer, ansigtsmaling og halloweenreplikker til over 300 medarbejdere være klar.

”Det er fascinerende at se en så stor transformation ske, når vi går fra sommersæson til Magisk Halloween, og parken på ganske kort tid drysses med magi og bliver klædt i orange farver. Selvom det i år er 12 år siden, vi bød velkommen til Magisk Halloween for første gang, er efterårsferien hvert år noget ganske særligt, ikke kun for vores gæster, men også for os der arbejder i Djurs Sommerland,” siger Henrik B. Nielsen.

Som en ekstra oplevelse d. 16/10, 17/10, 23/10 og 23/10 sluttes dagen af med, at Danmarks største rutschebane, Piraten, danner rammen om et kæmpe festfyrværkerishow i Piratland.

Kæmpe nyhed på vej i 2022 – Dinosaurland med 3 nye forlystelser og over 25 gigantiske dinosaurer
På jagt efter flere ”skræmmende” gode oplevelser? Lige nu arbejdes der på højtryk med byggeriet af et nyt stort temaland, der åbner i 2022. Dinosaurland er for hele familien, og første fase rummer en familierutschebane, en dinosaur jeep safari, en kæmpe stor dinosaur-udgravningslegeplads og over 25 livagtige dinosaurer.

Med en særlig historiefortælling tager palæontologer gæsterne med på ekspedition i dinosaurernes verden, før gæsterne kan begive sig på opdagelse i en ny stor souvenirbutik med dinosaurtema. Internationale eksperter fra Leisure Expert Group står bag det unikke oplevelsesdesign, der adskiller sig fra dinosauroplevelser, der ellers findes i Danmark. Dinosaurland er en historisk stor investering og åbner 30. april 2022.

Yderligere oplysninger:
Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland tlf. 20 48 68 16.

Fakta om Magisk Halloween i Djurs Sommerland:

  • Magisk Halloween for hele familien afholdes i efterårsferien den 16.–24. oktober kl. 10-18.
  • Alle forlystelser er åbne fra kl. 10-18 i hele efterårsferien undtagen Vandland, Buffalo Bumper Cars og Mini Buffalo Bumper Cars.
  • Det er 12. år i træk, at Djurs Sommerland fejrer Magisk Halloween, som er en populær event med tæt på 100.000 gæster fordelt på 9 åbningsdage.
  • Hele parken forvandles til en af Danmarks største halloween-oplevelser – oplev bl.a.:
  • 30.000 græskar, 300 levende hekse og græskarmænd og 250 kæmpeedderkopper
  • Et 7 meter højt skelet, 7 kæmpe græskar-væsener, omvandrende monstre og store halmballe-labyrinter
  • GræskarFabrikken – Scary Haunted House
  • HekseSkolen – magisk Halloween Haunted House
  • 16/10, 17/10, 23/10 og 24/10 sluttes dagen af kl. 18.15 i Piratland, hvor Piraten – Danmarks største rutschebane danner rammen om et fantastisk fyrværkerishow.