Dansk rutschebane i
top 50 i verden

Dansk rutschebane i top 50 i verden

Piraten i Djurs Sommerland stryger direkte ind på listen over verdens top 50 bedste rutschebaner som den eneste danske rutschebane. Det viser en netop afsluttet afstemning, hvor 2.700 rutschebane-entusiaster fra 46 forskellige lande har vurderet og rangeret hele 1.211 forskellige rutschebaner fra hele verden.

Mandag d. 1. februar offentliggjorde Coaster Bot resultatet af en omfattende international afstemning, som havde til formål at rangere top 1.211 rutschebaner i verden. I alt deltog 2.700 rutschebane-entusiaster, fordelt på mere end 40 forskellige nationaliteter, i afstemningen, hvor også rutschebaner i andre danske forlystelsesparker var repræsenteret.

”Vi er stolte over, at vi, her i Djurs Sommerland, har en rutschebane, som klarer sig så godt i en international afstemning blandt så mange kendte og velrenommerede rutschebaner. Når vi kigger på, hvilke rutschebaner der er stemt til tops, er det tydeligt, at stemmerne er afgivet af rutschebane-entusiaster, som har rejst verden rundt og prøvet mange forskellige rutschebaner. Det gør Piratens placering endnu mere imponerende”, siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

”Med en topfart på 90 km/t og en højde på 32 meter, er Piraten Danmarks største og hurtigste rutschebane, mens der internationalt set findes mange rutschebaner, som er både er hurtigere og højere. Alligevel er Piraten spektakulær og udfordrende nok til at gøre sig internationalt bemærket, og gennem årene har den fået rutschebane-entusiaster fra både USA og store dele af Europa til at besøge Djurs Sommerland”, afslutter Henrik B. Nielsen.

Djurs Sommerland er kendt for sine mange rutschebaner, der ud over Piraten tæller 6 andre rutschebaner, bl.a. Juvelen, der er stemt ind som 2. bedste rutschebane i Danmark i denne afstemning.

Yderligere oplysninger:

Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, tlf. 20 48 68 16

Coaster Bot: https://coasterbot.com/votecoasters-results2020

Fakta:

  • Med en rangering som nr. 48 indtager rutschebanen Piraten en plads blandt verdens top 50 rutschebaner.
  • Piraten er Danmarks største rutschebane (2008) - 90 km/t - 32 meter høj - 755 meter lang.