Djurs Sommerland åbner med rekordinvestering – og sigter efter ny besøgsrekord

Når forlystelsesparken Djurs Sommerland åbner sæsonen 29. april, sker det samtidig med afslutningen af parkens største enkeltinvestering, Dinosaurland, til 150 millioner kroner. Efter et rekordår i 2022 håber parken på fortsat fremgang i 2023 – primært drevet af flere danske, norske og tyske gæster.

I 2022 slog næsten 880.000 gæster deres vej forbi forlystelsesparken Djurs Sommerland tæt ved Nimtofte på Djursland. De første indikationer tyder på, at det også i 2023 bliver et yndet familieudflugtsmål.

Blandt andet ser det ud til, at tyske turister kommer til at strømme til Danmark og blandt andet landets forlystelsesparker.

Tal fra Danmarks Statistik over bookinger af feriehuse i 2023 viser, at de udenlandske turister per februar 2023 har booket næsten 10 procent flere huse sammenlignet med 2022. Det er især de tyske turister, der rykker på sig, mens de danske turister holder en smule igen med booking af feriehuse. De danske bookinger var dog også på et meget højt niveau i 2022.

Stor investering skal tiltrække gæster

En af de ferieaktører, der regner med at profitere af de udenlandske turister, er Djurs Sommerland, der åbner for sæsonen 29. april.

– Vi ser frem mod 2023-sæsonen, og selvom vi er spændte på, hvordan krig og inflation påvirker os, har vi en god fornemmelse forud for vores åbning. I år kan gæsterne opleve næste etape af vores største investering til dato – Dinosaurland, der løber op i 150 millioner kroner. Der er tre nye forlystelser til vores gæster – SpinOsaurus, Motorbike Derby og Fossilvaskeren – og det er vores forventning, at de vil tiltrække mange børnefamilier. Desuden er vi i år hjulpet af, at skolebørnene har en uges ekstra ferie sammenlignet med de seneste år, fortæller Henrik B. Nielsen, der er adm. direktør hos Djurs Sommerland.

– Når vi kigger på salg af sæsonkort, prebookinger og firmaaftaler ser det meget fornuftigt ud for 2023, og vi mærker også en større interesse fra udlandet for at holde ferie i Danmark og i særdeleshed i det østjyske område. Vi har fra feriehusudlejerne indikationer på, at der kommer flere tyskere, og det virker generelt til, at de i usikre tider søger mere nordpå end for eksempel østpå. De norske gæster ser også ud til stadig at have købekraft på trods af den lave norske kronekurs. På trods af flere udenlandske gæster, er det dog stadig de danske gæster, der samlet set skal sikre os endnu en besøgsrekord i 2023, mener han.

Hos VisitAarhus nikker direktøren genkendende til, at de udenlandske turister igen besøger området.

– De internationale gæster vælger i stigende grad at holde deres ferie i Aarhusregionen, og det er bestemt værd at glæde sig over, for vi har virkelig manglet dem i årene med Corona. I 2022 havde området cirka 9 procent flere internationale besøgende sammenlignet med 2019, som er det seneste ”normale” turistår. Det er især tyskerne, der strømmer til, men hollænderne er også tilbage på niveau med 2019. De første overnatningstal fra 2023 giver grund til at tro på, at den positive udvikling fortsætter, og at vi ser endnu flere internationale gæster i Aarhusregionen, siger Pia Lange Christensen, direktør, VisitAarhus.

Hun påpeger, at Djurs Sommerland med de mange gæster spiller en positiv rolle for hele turismeindustrien på Djursland og i Aarhusregionen.   

I en anden liga nu

Den flotte udvikling i antallet af gæster har været med til at cementere Djurs Sommerlands placering som Jyllands anden mest besøgte forlystelsespark efter Legoland, og adm. direktør Henrik B. Nielsen har også noteret sig ændringer i hvilken type gæster, der bliver tiltrukket.

– Der er flere gæster, der kommer igen, men de kommer også generelt længere fra end tidligere. På den måde oplever vi, at Djurs Sommerland er blevet mere populær for en større del af Danmark, siger Henrik B. Nielsen.

Netop fordi der kommer flere gæster fra fjernere egne, er det vigtigt, at Djurs Sommerland og Djursland generelt kan tilbyde overnatningsmuligheder, og det er også højt på forretningsagendaen hos direktøren på sigt at bygge for eksempel et feriecenter eller hotel tæt ved forlystelsesparken.

Selvom Henrik B. Nielsen ikke endnu kan løfte sløret endeligt for, hvad forlystelsesparken arbejder på i forhold til 2024, er der endnu en gang store nyheder i vente.

– Vi kommer til at lave en stor enkeltinvestering til 2024-sæsonen, men detaljerne er ikke på plads endnu. Vi ved, at det er vigtigt for vores konkurrenceevne, at vi kommer med nye forlystelser, og derfor fortsætter vi til næste år. Vi har samlet investeret 650 millioner kroner i nye forlystelser og andre aktiviteter i de seneste 15 år, og det har helt sikkert været en vigtig brik i vores vækstrejse, mener Djurs Sommerland-direktøren.

2023-sæsonen afsluttes traditionen tro med en Halloween-uge fra 14. til 22. oktober, hvor flere end 100.000 gæster på bare ni dage besøgte parken i 2022. 

Yderligere oplysninger:

Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland tlf. 20 48 68 16.

Seneste pressemeddelelser

Nyhed2024 273X145
Højeste nyhed nogensinde i Djurs Sommerland: Svimlende højt droptårn i 2024
Djurs Sommerland løfter sløret for den højeste nyhed i parkens historie, der vil bringe jubel hos børnefamilier med hang til adrenalin og spænding. Den østjyske forlystelsespark investerer stort og bygger et 60 meter højt tematiseret droptårn til cirka 30 millioner kroner i parkens populære Mexicoland. Den nye forlystelse, der giver frit udsyn over Nordens største sommerland, skal stå klar d. 27. april 2024, når næste sæson skydes i gang.
Dinosaurland
Tre kæmpe nyheder - Dinosaurland bliver endnu større
Dinosaureventyret fortsætter i Djurs Sommerland, når forlystelsesparken udvider det populære temaland, Dinosaurland, i 2023 og investerer yderligere 50 millioner kroner i 3 nye, sjove, spektakulære forlystelser. Små og store dinosaurfans kan blandt andet glæde sig til at suse frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med 70 km/t i Danmarks eneste Disk’o Coaster, når Nordens største sommerland
åbner d. 29. april.
Djurssommerland 273X145
Børnefamilier kårer Djurs Sommerland som ”Årets forlystelsespark i Danmark” for fjerde år i træk
65.591 stemmer er talt op, og for fjerde år i træk kårer børnefamilierne Djurs Sommerland som ’Årets forlystelsespark’. Prisen blev lørdag uddelt ved Børn i byens store prisshow på Designmuseum Danmark og sætter et flot punktum for årets rekordsæson i den østjyske forlystelsespark.
Loading...
Se flere