Handicappolitik

Djurs Sommerland

Handicappolitik

Gæster med handicap betaler entre på lige fod med Djurs Sommerlands øvrige gæster.

Har du et handicap, der gør, at du har brug for hjælp, kan du gratis medbringe én ansvarlig ledsager over 18 år mod fremvisning af gyldigt fysisk ledsagerkort* eller digitalt ledsagerkort* (i DHB's app) udstedt af Danske Handicaporganisationers Brugerservice. I skal henvende jer i Billetinformationen.

Udenlandske gæster skal vise et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort til handicappede.

*Ledsagerkort med stjerne (*) må ikke været udløbet. Hvis der ikke er billede på det digitale ledsagerkort i app'en, skal legitimation fremvises.

Vis hensyn-kort

I Djurs Sommerland ønsker vi at imødekomme gæster med særlige behov.
 
Derfor har vi en Vis hensyn-kort ordning til gæster med et synligt eller usynligt handicap der gør, at de ikke kan stå i kø på lige fod med parkens øvrige gæster. 
 
Disse gæster har mulighed for at få udleveret et Vis hensyn-kort ved fremvisning af et gyldigt ledsagerkort sammen med eventuel dokumentation for, at handicappet gør, at det ikke er muligt at stå i kø sammen med parkens øvrige gæster. Dokumentation kan være i form af udtalelse fra lægen eller lignende, der bekræfter, at gæsten ikke kan stå i kø.
 
Handicapvejledning samt Vis hensyn-kort (begrænset antal) udleveres i Billetinformationen ved indgangstorvet.
 
Gæster med Vis hensyn-kort kan få adgang til forlystelserne via udgangen sammen med op til 3 ledsagere.
 
Bemærk: Gæster med et synligt eller usynligt handicap, som kan stå i kø sammen med parkens øvrige gæster, kan ikke benytte Vis hensyn-kort ordningen.

 

Formular skal udfyldes ved udstedelse af Vis hensyn-kort

Berettigede gæster under 18 år skal have en myndig, ansvarlig ledsager over 18 år til at udfylde og underskrive formular med information. Det er ledsagerens ansvar, at retningslinjer overholdes.

Er den berettigede gæst over 18 år og uden en myndig, ansvarlig ledsager over 18 år, skal vedkommende selv kunne forstå konsekvenserne af sine handlinger og kunne tage ansvar for at retningslinjer overholdes.

Sådan fungerer Vis hensyn-kort

Gæster med Vis hensyn-kort kan få adgang til alle bemandede forlystelser via udgangen sammen med op til 3 ledsagere.

Ved udvalgte forlystelser tildeles Vis hensyn-gæster en tid svarende til den aktuelle ventetid ved forlystelsen. På det tildelte tidspunkt kan gæsten samt ledsagere vende tilbage og få deres tur.

Ledsageren kan med fordel afhente tiden.

Der tildeles tid ved følgende forlystelser

 • DrageKongen
 • Juvelen
 • Piraten
 • Skatteøen
 • Den Vilde Hønsejagt
 • Traktorerne
 • Thors Hammer
 • Rio Grande
 • Long Cun Expedition
 • T-Rex Family Coaster
 • Dino Xpedition 
 • SpinOsaurus
 • El Grito Drop Tower

Retningslinjer for brug af Vis hensyn-kort

 • Restriktioner på skiltningen ved forlystelserne skal overholdes. Vær særligt opmærksom på højderestriktioner samt restriktioner for gæster med helbredsproblemer og gangbesvær. 

 • Med Vis hensyn-kort tildeles man én tid af gangen. Tiden skal benyttes, før der kan tildeles en tid ved en ny forlystelse.

 • Ved ubemandede forlystelser benyttes køsystemet på lige fod med parkens øvrige gæster.

 • Det er ikke tilladt at prøve en forlystelse, hvis forlystelsens sikkerhedssystem ikke kan anvendes korrekt.

 • En gæst med Vis hensyn-kort, der ikke er fyldt 18 år, skal ledsages af en ansvarlig og myndig person over 18 år i forlystelserne DrageKongen, El Grito Drop Tower, Juvelen, Piraten, Tigeren, Den Vilde Hønsejagt, Skatteøen, Drageskibet, Rio Grande Rafting, Long Cun Expedition og Thors Hammer.

  Ved øvrige forlystelser skal ledsageren være i umiddelbar nærhed.

 • Operatøren har bemyndigelse til at afvise gæster af sikkerhedsmæssige hensyn.

 • Der findes ikke lifte ved forlystelserne.

Vigtig information

En evakueringssituation kan opstå ved forlystelserne.

Ved følgende forlystelser skal gæsten med Vis hensyn-kort ved egen hjælp uproblematisk kunne stå af forlystelsen og benytte evakueringsveje på lige fod med øvrige gæster: Piraten, Skatteøen, Juvelen, DrageKongen, Thors Hammer, Rio Grande Rafting, Long Cun Expedition, T-Rex Family Coaster.

Ved øvrige forlystelser skal dette blot være muligt med ledsagers hjælp.

I specielle tilfælde kan driftsstop på en forlystelse medføre længere ventetid (+60 min.), inden gæsterne kan forlade forlystelsen.

Se Vis hensyn forlystelsesguide

Institutioner med behov for flere Vis hensyn-kort kan forud for besøget printe og udfylde vores Vis hensyn-kort formular.

Praktisk information

Veje/stisystemer er flisebelagte.

Der forefindes handicapparkeringspladser (handicapskilt i forruden påkrævet).

Der er handicaptoiletter flere steder i parken.

Kørestole kan lejes fra trækvognshuset på parkeringspladsen (begrænset antal). 

Det er muligt at reservere en kørestol ved at sende mail til info@djurssommerland.dk - med navn, dato og tidspunkt for besøg.

Der findes ikke lifte ved forlystelserne. Personalet i Djurs Sommerland er jer behjælpelige, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp. 

Handicappede og Sæsonkort

Som handicappet med Sæsonkort må der medtages en ledsager over 18 år gratis, hvis den handicappede har et ledsagerkort* fra DSB, et DH ledsagekort, et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund. 

*Ledsagerkort med stjerne (*) må ikke været udløbet

Institutioner og Sæsonkort

Til institutioner med handicappede eller anbragte børn sælges et Sæsonkort til brug for institutionens ansatte.

Kortet kan kun bruges i forbindelse med besøg fra institutionens handicappede/børn. (Sæsonkortet kan ikke bruges privat). Der er ikke billede på sæsonkortet, men institutionens navn fremgår.

Kortet skal fremvises i Billetinformationen.

Hvis I ønsker at købe Sæsonkort til sæson 2024 til en institution, skal I sende en mail til ms@djurssommerland.dk med institutionens navn, adresse og telefonnummer, og vi kontakter jer efterfølgende. Man skal forvente at det tager ca 5 arbejdsdage at få udstedt et Sæsonkort til en institution.

Bemærk sæsonkortfordele gælder ikke Sæsonkort til institutioner. Sæsonkort til institutioner kan ikke købes på webshoppen eller ved indgangen til Djurs Sommerland.

Vi glæder os til at se jer!

Mad og drikke

For enhver
smag
Spis godt i parken

Danmarks bedste
Sæsonkort

Fri adgang og masser af fordele

App

Hent vores app